Λευκωσία-Λυσός

Πορευτείτε προς τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού και κατευθυνθείτε προς Λεμεσό. Μετά από 45 λεπτά θα οδηγηθείτε στην Λεμεσό. Στη συνέχεια, πορευτείτε ευθεία προς Πάφο και σε 45 λεπτά περίπου θα οδηγηθείτε στον κυκλοφοριακό κόμβο Κονιών. Τότε, επιλέξτε την πορεία προς Πόλη Χρυσοχούς και σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων θα εισέλθετε στον αυτοκινητόδρομο Πάφου-Μεσόγης-Πόλης. Θα συναντήσετε διαδοχικά τα χωριά Τσάδα, Στρουμπί, Γιόλου και Γουδί. Ακολούθως επιλέξτε την έξοδο προς Περιστερώνα και θα οδηγηθείτε στον αυτοκινητόδρομο Πόλης-Στενής-Περιστερώνας. Στρίψετε δεξιά προς Περιστερώνα. Αφού περάσετε τα χωριά Περιστερώνα και Μελάδεια, ξεπροβάλλει η όμορφη Λυσός με τα ελικοειδή δρομάκια και τα παραδοσιακά σπίτια. Η διαδρομή διαρκεί 2 ώρες (βλ. τη διαδρομή που σημειώνεται στο χάρτη με κόκκινο).
.
Σας προτείνουμε άλλες δυο διαδρομές που θα σας οδηγήσουν στην γραφική Λυσό. Συμβουλευτείτε την διαδρομή που σημειώνεται στο χάρτη με κίτρινο χρώμα, αλλά και αυτή που σημειώνεται με γαλάζιο. Ακολουθώντας τη μια διαδρομή θα περάσετε διαμέσου του Αστρομερίτη, του Ορκόντα, των Γερακιών, του Κύκκου και του Σταυρού της Ψώκας, ενώ επιλέγοντας την άλλη, θα περάσετε διαμέσου του Τροόδους, του Προδρόμου, του Πεδουλά και του Κύκκου. Οι διαδρομές αυτές διαρκούν περίπου 2 ώρες.

Καθ’ οδό προς τη Λυσό, όποια εκ των διαδρομών επιλέξετε, στα σημεία που πρέπει να αλλάξετε πορεία θα συναντήσετε ενημερωτικές πινακίδες.

 

Λεμεσός-Λυσός

Με αφετηρία τον κυκλικό κόμβο Πολεμιδιών, κατευθυνθείτε προς τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Πάφου. Σε πενήντα λεπτά περίπου θα οδηγηθείτε στον κυκλοφοριακό κόμβο Κονιών. Πορευτείτε προς τη Πόλη Χρυσοχούς και σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων θα εισέλθετε στον αυτοκινητόδρομο Πάφου-Μεσόγης-Πόλης. Ακολούθως, θα συναντήσετε τα χωριά Τσάδα, Στρουμπί, Γιόλου και Γουδί. Σε απόσταση περίπου 500 μέτρων επιλέξτε την έξοδο προς Περιστερώνα και θα οδηγηθείτε στον αυτοκινητόδρομο Πόλης-Στενής-Περιστερώνας. Στρίψετε δεξιά προς Περιστερώνα. Αφού περάσετε τα χωριά Περιστερώνα και Μελάδεια, θα οδηγηθείτε στο μεγαλύτερο σε έκταση χωριό της επαρχίας Πάφου, την γραφική Λυσό. Από τον κυκλικό κόμβο Πολεμιδιών μέχρι τη Λυσό, θα χρειαστείτε περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά.

 

Πάφος-Λυσός

Επιλέξτε τον αυτοκινητόδρομο της Πόλης Χρυσοχούς και κατευθυνθείτε προς τη Μεσόγη. Αφού περάσετε τη Μεσόγη, θα συναντήσετε τα χωριά Τσάδα, Στρουμπί, Γιόλου και Γουδί. Ακολούθως επιλέξτε την έξοδο προς Περιστερώνα και θα οδηγηθείτε στον αυτοκινητόδρομο Πόλης-Στενής-Περιστερώνας. Στρίψετε δεξιά προς Περιστερώνα. Αφού περάσετε τα χωριά Περιστερώνα και Μελάδεια, θα οδηγηθείτε στην καταπράσινη Λυσό. Απολαύστε την ειδυλλιακή θέα προς το Σταυρό της Ψώκας. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.